Няма особено значение как точно ще наречем споразумението, което двете

...
 Няма особено значение как точно ще наречем споразумението, което двете
Коментари Харесай

Най-важният въпрос пред управляващите е могат ли да се подкрепят едни други, смята антрополог

 „ Няма изключително значение по какъв начин тъкмо ще назовем съглашението, което двете политически сили ще подпишат. Важното е да се начертая сферите на въздействие, или по-скоро методите на поддръжка. За мен е по-важно да чуем не кой върху какво има въздействие, а дали ще могат да се поддържат едни други, когато се стигне до решения. “

Тала антропологът и етнолог Мина Христова разяснява управническата колизия сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Наясно сме, че политическите водачи и от двете партии са способни да вземат решения, които другите може и да не поддържат. След което още веднъж ще търсим кой кого е подкрепил и не е подкрепил, ще се скарат обществено, и това ще докара до още едно недоразумение “, добави тя.

 
Голяма част от обстановката към момента стагнира. Лошото е, че българите провидяха някаква опция да се оправят нещата и все пак бележим една точка, не навръх декаданс, само че на непридвижване напред – точно заради това, че сътрудниците не могат да изяснят някои съществени неща, които е трябвало предишно да бъдат ясни.
 „ Очакваме да забележим до каква степен ще стигнат техните договаряния. Няколко пъти чухме разнопосочни отзиви за това, че би трябвало да се подпишат едни документи, с които да са наясно кой какъв ангажимент поема към другия. Стана ясно, че такова нещо се приготвя прекомерно дълго и няма да е готово в този момент. Тоест, чакаме, най-малко на почтена джентълменска дума, да се спогодят “, споделя Христова.

„ Въпреки всичко, видяхме, че това не е нещо, което работи. Те дадоха обещание, след което се случва, че някой е прикрил болшинство, съумял е да събере гласове макар другия… Това са неща, които трябваше да са изяснени предишно, с цел да може да не се отиграва целия този семейно-политически скандал в ефир “, счита антропологът.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР